Påvirkning af nervesystemet
Der foreligger tiltagende evidens for, at PCB, herunder også de lavklorerede former, og andre miljøfremmede stoffer i omgivelserne og kosten, har væsentlig negativ effekt på specielt udviklingen af nervesystemet, herunder mere komplicerede intellektuelle funktioner.
Hormonpåvirkning
Der er endvidere betydelig evidens for, at PCB har væsentlig betydning for forekomsten af hormonpåvirkelige abnormiteter og sygdomme, som er observeret med tiltagende hyppighed.
Endokrine sygdomme og påvirkning af immunsystemet
Der er tiltagende, men ikke veldokumenteret evidens for, at også de lavklorerede PCB-former kan påvirke forekomsten af endokrine sygdomme som diabetes og immunsystemets respons på f.eks. vacciner.
Kræft
WHO´s internationale kræftforskningscenter (IARC) konkluderede i deres seneste evaluering fra februar 2013, at der var tilstrækkelig evidens for en kræftfremkaldende effekt i mennesker, og PCB, herunder såvel dioxin-lignende som ikke dioxin-lignende, blev derfor klassificeret som kræftfremkaldende i mennesker (Gruppe 1).
Vurderingen medtog blandinger af PCB typer, fordi den kræftfremkaldende effekt ikke syntes begrænset til et lille antal PCB-typer, og fordi menneskers udsættelse for PCB, om det er fra indeluften eller fra andre kilder, altid sker som blandinger af mange typer PCB.
Klassificeringen gælder også udsættelser for PCB fra byggematerialer, dvs. også de lavklorerede former for PCB. Vurderingen er baseret på effekten af blandinger af PCB og det præciseres, at konklusionen er baseret på det forhold, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at identificere, hvilke typer PCB, der er af størst betydning.